Engedélyezd az értesítéseket, hogy ne maradj le a legnépszerűbb tartalmakról!

Éger István: A magyar egészségügynél a világon sincs hatékonyabb

Egészségügy

Tíz nap múlva, szeptember 21-én rendkívüli orvosi nagygyűlést tart az orvosi kamara. Az egészségügyi alkalmazottak azért demonstrálnak, mert szerintük a kormány becsapta az ágazat dolgozóit. A tiltakozás mellett a kamara javaslatot tesz az orvosi bérek 900 ezer forintra emelésére, a hálapénz megszüntetésére is. A nyilvános párbeszédre ezernél is több orvos jelentkezett, s meghívták az Emberi Erőforrás Minisztérium és a Pénzügyminisztérium vezetőjét, továbbá a Miniszterelnökség első emberét is. Eddig egyetlen tárcavezető sem jelezte, hogy érdekelné az orvosok követelése. A kialakult helyzetről Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke nyilatkozott a Hírklikknek.

A kormány tagjai jelezték már, hogy hajlandóak elmenni a nagygyűlésre és meghallgatják a háborgó orvosi társadalom követeléseit?

Még nem válaszoltak, de feltehetően eljönnek. Nincs nagyon más lehetőségük, hisz néhány hét múlva önkormányzati választások lesznek. És ez első számú nemzeti ügy, a magyar kormány minisztereinek is fontos. Az egészségügy ma már nagyon kiélezett helyzetben van, mindenkinek fontos, hogy rendezett körülmények közötti párbeszédet folytassunk.

Érdekel a teljes sztori? Olvasd el az eredeti oldalon a lenti gombra kattintva.

Lásd még
A hirdetési bevételekből működünk.
Kérjük kapcsold ki az Adblockert az oldal megtekintéséhez.
Oldalunk linkgyűjtemény, mely az általunk leginkább elismert hazai tartalomszolgáltatók cikkeit gyűjti össze. Amennyiben hozzá szeretné adni (vagy épp el szeretné távolíttatni) weboldalára mutató linkjeinket, kérjük írjon a hello@webnest.io email címre.
Oldalunkon a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Részletes leírás